Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

«Munch vinterfestival» på Budor – lag kunst med is og snø!

26. februar @ 11:00 - 16:00

Gratis

Første lørdagen i vinterferien kan barna bli med på «Munch vinterfestival» og lage kunst i is og snø sammen med proffe kunstnere. Helt gratis!

26. februar kl. 11-16, arrangeres «Munch vinterfestival» for tredje gang utenfor Budor Gjestegård. Dette er dag spekket med morsomme og kreative kunstaktiviteter for barn og unge. I år foregår alle aktivitetene ute, og iskunstner Ida Nove Cannon (bilder under), snøkunstner Linda Linchausen og kunstner Nina Molven fra Fargefabrikken gleder seg til å la barna få utforske helt nye kunstformer i is og snø:

  • Iskunst: Prøv deg som iskunstner! Under kyndig veiledning får barna hakke, skjære og forme kunstverk i is. Fire tonn is skal til pers, så her vil mange få muligheten til å prøve seg.
  • Snømaling: Bli med og mal i snø! La deg inspirere av Munch sine motiver, og lek med form og farge i vakkert snølandskap på Budor. Vi jobber med vannfarger, pensler, sprayflasker og pipetter.
  • Sjablonger i snø: Med store sjablonger presser vi ut ulike Munch-skisser i snøen. Skissene kan males på og dekoreres.
  • Snøhaug-kunst: Ved hjelp av spader og annet verktøy former vi morsomme figurer og sklier i en stor snøhaug.

Velkommen til et kreativt avbrekk fra slalåm, aking og langrenn. Barna kan bli med så lenge de vil, og alle aktivitetene er gratis. Det blir også Bondens marked, og masse annet gøy på Budor denne dagen.

Under Munchs vinterfestival møter snø og is kunst og kultur. Et viktig mål med festivalen er å inspirere barn og unge til kreativ utfoldelse. Festivalen ønsker også å synliggjøre for både tilreisende og lokalbefolkningen at en av verdens største kunstnere, Edvard Munch, ble født i Løten – og at Løten er et sted Munch hadde sterke bånd til hele livet, og som inspirerte han under hele hans kunstneriske karriere.

Les mer om Munch vinterfestival her.

PS: Tusen takk til Sparebankstiftelsen Hedmark som har gitt 50 000 kroner i gave til Munch vinterfestival 2022. En del av pengene brukes til et forprosjekt dagen før Munch vinterfestival der 7. trinn på Østvang skole får prøve seg som iskunstnere. Målet er å lage en Munch-inspirert og lyssatt isskulptur som skal stå på Budor resten av sesongen.

Detaljer

Dato:
26. februar
Tid
11:00 - 16:00
Kostnad:
Gratis
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://munchiloten.no/munchs-vinterfestival/

Sted

Budorvegen 1494

Arrangør

Løten kommune
Telefon:
924 45 108
E-post:
hannemette@loten.kommune.no