Bli med og lag iskunst på Budor!

25. februar får disse 7.-trinnselevene på Østvang barneskole prøve seg som iskunstnere på Budor. Målet er å lage en Munch-inspirert isskulptur som skal lyssettes og stå der hele vinteren. Dagen etter inviteres alle til «Munch vinterfestival» på Budor, med mulighet til å lage både snø- og iskunst.

Fire tonn is skal fraktes på trailer fra Trøgstad til Budor, der iskunstner Ida Nove Cannon og snøkunstner Linda Linchausen står klare for å hjelpe elevene. For det kreves kyndig veiledning når motorsag, hakker og kniver skal til pers. Først vil 7.-trinn lære litt om Munch sin kunst og hans tilknytning til Løten. Deretter skal de 42 elevene forme hvert sitt bidrag til den store isskulpturen som skal lyse opp på Budor resten av vinteren.

Denne isskulpturen har tema «middelalder». Skulpturen som skal lages på Budor får Munch-tema.

1,5 tonn tunge isblokker

Iskunstner Ida Nove Cannon har holdt mange workshops der barn og unge har fått skjære i is. Bildet over er fra et prosjekt med tema «middelalder», der skulpturen har motiver av både drager og egg. Denne er ca. 3 x 3 meter stor, og på bildet er den lyst opp med ild.

– Munch-skulpturen på Budor skal bygges med 1,5 tonn store blokker, og trolig blir det bautaer av is som reises i sirkel. Skulpturen skal lyssettes med ledlys under, for is og lys er rett og slett magisk, sier Nove Cannon.

Iskunstner Ida Nove Cannon skjærer is i mindre blokker.
26. februar får alle prøve seg som iskunstnere på Budor!

Gave fra Sparebankstiftelsen

Isskulptur-prosjektet er et forprosjekt til «Munch vinterfestival 2022», og det realiseres takket være en gave fra Sparebankstiftelsen Hedmark på 50 000 kroner. Selve vinterfestivalen er åpen for alle og arrangeres utenfor Budor Gjestegård 26. februar fra klokken 11 til 16. Dette er en dagsfestival der barn og unge inviteres til å bli med på morsomme kunstaktiviteter som et kreativt avbrekk fra slamom, langrenn og aking – helt i Munchs ånd.

– På grunn av covid valgte vi å gå for kun uteaktiviteter i år. Iskunst er dyrt, og gaven fra Sparebanken Hedmark kommer svært godt med. Gled dere til en kreativ dag med masse morsomme kunstaktiviteter utenfor gjestegården, sier kulturrådgiver Hanne Mette Walhovd Paulsen (bildet) i Løten kommune.

LES ALT OM MUNCH VINTERFESTIVAL

Hakk is og mal i snø!

Under kyndig veiledning av profesjonelle kunstnere får barna hakke, skjære og forme kunstverk i is. De får også male Munch-motiver i snøen, og lage Munch-skisser i snøen ved hjelp av store sjablonger.

Maling i snø.

Alle aktivitetene er gratis, hjertelig velkommen til Munch vinterfestival på Budor 26. februar fra kl. 11 til 16.

– Bli med og mal i snø! Inspirert av Munch sine motiver skal barna få leke med form og farger i vakkert snølandskap på Budor. Vi jobber med vannfarger, pensler, sprayflasker, pipetter og sjablonger, sier kunster Nina Molven fra Fargefabrikken i Fredrikstad.

Dersom værgudene spiller på lag, og gir nok snø nok til en stor snøhaug, får barna også være med på å forme morsomme figurer og sklier i en sor snøhaug sammen med snøkunstner Linda Linchausen.