Camp Munch

Camp Munch – Norges eneste sommer-kunstleir for ungdom

Er du kunstinteressert og mellom 13 og 20 år? Vil du ha det gøy med kunst, utvikle ditt kreative talent og få nye venner med like interesser? Camp Munch er en supersosial sommeruke der ungdommer fra hele landet møtes i Løten for å utvikle sitt kunstneriske talent. Her blir det undervisning på dagtid og masse gøy på kveldstid.  

Annenhver sommer arrangerer Løten kommune kunstleir for ungdom i Løten; bygda mellom Hamar og Elverum der verdens mest kjente nordmann, Edvard Munch, ble født og tilbrakte flere sommerferier. Camp Munch er inspirert av Edvard Munchs liv og kunstnerskap, og campen er utviklet for å gi unge talenter inspirasjon til videre satsning på kunst. I seks dager får 20 unge mellom 13 og 20 år fra hele landet utfolde seg kreativt med ulike materialer og teknikker, guidet av profesjonelle kunstnere. Leiren avsluttes med en minifestival der ungdommene viser frem kunsten de har laget i Løten.

For å bli med på Camp Munch må man sende inn en søknad med bilder av kunsten man lager. Søknadene blir vurdert av en kunstfaglig jury som avgjør hvem som får de 20 tilgjengelige plassene på sommerleiren.  

PS: Leiren som skulle vært i 2020 ble dessverre utsatt til 2021, og ytterligere utsatt til 2022, på grunn av korona. De fleste som ble plukket ut til å delta på Camp Munch i 2020 har takket ja til å beholde plassen i 2022.       

Insta-bilder med #CampMunch: