Edvard Munchs bursdag 12. desember

Munchs bursdag 12. desember har siden 2008 blitt feiret på ulikt vis i Løten. Se hvordan under.

2019

Edvard Munch (Gotmar Rustad) og barnepiken Oline Fløtholen (Ingeborg Torp) sto opp fra de døde for å feire 156-årsdagen til Munch. I en gammel T-Ford kjørte de rundt til skoler, barnehager, Løten Helsetun, sentrum og rådhuset for å dele ut pepperkaker formet som Skrik og Alma Mater. Se flere bilder nederst på siden.

2018

Forestillingen «Mens Edvard tegner» ble vist for ungdomsskolen i Løten kino.

2017


Juleverksted på Ungdommens hus med bretting av Munch-julekurver.

2016

Lansering av Munch-brettspill på Ungdommens hus.

2015


Markering for barn og unge under Åpen Hall med blant annet kakepynte-konkurranse.

2014

Nasjonalt nettverksmøte i Løten og framføring av «Mens Edvard tegner» Av Tor Karseth i Løten kino.

2013


150-års dagen ble markert stort med barneselskap med ulike underholdningsinnslag i Løtenhallen, ungdomsselskap og forestilling i Løten kino, pressekonferanse på tunet på Engelaug østre, mottakelse på Klevfos industrimuseum og omvisning på Munch-senteret, servering på Kilde gjestgiveri og nasjonal og TV-sendt jubileumsforestilling i Terningen arena med Karl Ove Knausgård som konferansier.

2012

Det var programslipp på Munchmuseet der Løtens prosjektleder fikk legge fram programmet til alle Munch-kommunene, for et samlet pressekorps. Her ble det også anledning til å profilere arrangementene i Løten denne dagen; boklansering og skrik-tog. Den nasjonale pressen hjalp til med forhåndsreklamen til toget – bl.a i VG.

Åse Krogsruds bok Munchs første strek – barne- og ungdomsår på «Engelhaug» ble lansert på Ådalsbruk Arbeidersamfund med forfatteren, artikkelforfatter Magne Bruteig og over 160 år gamle Løiten sangforening.

2011

Fagkonferanse med innspill fra Munchmuseet og Nasjonalmuseet, samt konsertforedrag med Ketil Bjørnstad og servering av lokal mat.

2010

Kulturskole-elevene stod for en flott forestilling med dans, bilder, musikk og teater. Historien om Edvard Munch var bundet sammen av forteller Åse Krogsrud, til illustrasjoner på skjerm fra kulturskolens kunst-elever.

2009

Kulturskolens kunstelever lot seg inspirere av Munchs malerier, og musikkelevene satte musikk til bildene. Til sammen ble det en syntese mellom bilder og musikk som ble framført i Løten kino.

2008

Munch workshop med fokus på planer om Munch-senter. Dette er starten på det nasjonale Munch-nettverket og planleggingen av jubileet i 2013.


Edvard Munchs bursdag i 2020

I 2020 satte vi opp syngespillet «Edvard Munch og Bjarne Falk» av regissør Tor Karseth i Løten kino for å markere at det var 157 år siden Munch ble født i Løten. Stykket er oppfølgeren til «Mens Edvard tegner» og handler om da 18 år gamle Edvard Munch besøkte sin gode studie-kompis Bjarne Falk i Hamar sommeren 1882.

Edvard Munchs bursdag i 2019

I 2019 sto Edvard Munch (Gotmar Rustad) og barnepiken hans fra Ådalsbruk, Oline Fløtholen (Ingeborg Torp), opp fra de døde for å feire 156-årsdagen til Munch. I en gammel T-Ford kjørte de rundt til skoler, barnehager, Løten Helsetun, sentrum og rådhuset for å dele ut pepperkaker formet som Skrik og Alma Mater. Kakene var laget av ungdommene på Ungdommens Hus, og de eldre på Løten Helsetun.