Familien Thingstad på Engelaug Østre

Familien Munch leide husrom hos Anton og Ingeborg Thingstad på Engelaug Østre i Løten. I dag drives gården av 6. generasjon, og de har nå satt i gang et stort oppussingsprosjekt.

Anton og Ingeborg Thingstad hadde tre sønner; Ole, Andreas og Anton jr.

Eldstemann Ole, født i 1854, ble god venn med Edvard Munch og vennskapet deres varte livet ut. Både som 69-åring i 1933, og som 74-åring i 1938, reiste Edvard Munch på besøk til vennen Ole Thingstad i Løten.

Edvard hadde svært gode minner fra sommerferiene han tilbrakte hos Thingstad-familien på Engelaug som 11- og 18-åring. Han omtalte alltid Engelaug som «Engelhaug» fordi han syntes menneskene der var så snille.

I dag er det Oles tippoldebarn som driver gården. Mens Ole Thingstad var 2. generasjon på gården er dagens eiere; Lasse Eriksen og Charlotte Margrethe Spikkerud med barna Sverre og Emil Spikkerud Eriksen, 6. generasjon.

Lasse og Charlotte har satt i gang et omfattende oppussingsprosjekt av hovedhuset på gården, og bor nå i drengestua i påvente av at huset skal bli ferdig. Rommet der Munch ble født er det eneste som ikke berøres av oppussingen. Klikk deg inn på Instagram-kontoen «Engelaug Østre» for å se både bilder og story-videoer av det store rehabiliteringsprosjektet. Med brekkjern og hammer river eierne seg gjennom hustes historie – og bak veggene skjuler det seg både spenstige farger og tapeter.


Bilder og tegninger av familien Thingstad