Munch-inspirert tegning på Munchs vinterfestival på Budor i 2019.

Munchs vinterfestival – barnas kreative dag

Munch vinterfestival for barn og unge arrangeres på skidestinasjonen Budor i Løten, i vinterferien. Gled dere til en kreativ dag med masse morsomme kunstaktiviteter – i Edvard Munchs ånd.

Les alt om årets Munch vinterfestival her

Hit er alle barn velkomne for et kreativt avbrekk fra slalåm, aking og langrenn. Under Munchs vinterfestival møter snø og is kunst og kultur. Med masse forskjellige kunstaktiviteter får barna utforske helt nye kunstformer, og forhåpentligvis får de inspirasjon til også videre kreativ utfoldelse. Et viktig mål med festivalen er også å synliggjøre for både tilreisende og lokalbefolkningen at en av verdens største kunstnere, Edvard Munch, ble født i Løten – og at Løten er et sted Munch hadde sterke bånd til hele livet, og som inspirerte han under hele hans kunstneriske karriere.

Prøv ulike kunstformer

Tidligere år har barna fått prøve alt fra iskunst til geriljabroderi, søljeverksted, papirbretting og ulike male- og tegne-teknikker. De fleste aktivitetene foregår ute, alltid med en profesjonell voksen til stede. Alle verkstedene er gratis og tilgjengelig for alle – så her er det bare å hive seg med.

Allerede det første året ble Munchs vinterfestival en suksess. Da var plassen foran Budor gjestegård fylt med ulike kunststasjoner og barna kunne velge og vrake mellom diverse kreative aktiviteter. Blant annet lagde de en felles is-skulptur med Munch-motiver på, de spikket knagger med «Skrik»-motiv, de broderte, hadde eventyrstund med biblioteket, de malte et stort fellesportrett, de lagde vimpler med Munch-motiver på, tegnet og tryllet frem vakre søljer inspirert av Edvard Munchs bilde «Brosjen».

Se bilder fra «Munchs vinterfestival» i 2019: