Edvard Munchs døpefont

Vil du døpe barnet ditt i Munchs døpefont?

Visste du at det er mulig å se døpefonten som Edvard Munch ble døpt i? Du kan også bestille dåp eller bryllup i kapellet der døpefonten står.

Edvard Munchs døpefont står i dag i Oset kapell, som ligger på
Rokosjøen camping, en 10 minutters kjøretur fra Løten sentrum.

Vil du se døpefonten? Ring kirketjener Bjørg Hagen på 404 95 742 for å avtale tidspunkt.

Døpefonten som ble brukt i Edvard Munchs dåp står i dag i Oset kapell på Rokosjøen camping.

Hastedøpt ved fødsel

Fordi Edvard Munch var svak ved fødsel, og foreldrene var redde for at han kom til å dø, ble en prest kalt hjem til familien for en hjemmedåp på Engelaug Østre kort tid etter fødselen.
Heldigvis kom Edvard Munch seg raskt og 15. april 1864 fikk han en ordentlig kirkedåp i Løten kirke, hvor denne rokokko-inspirerte døpefonten da sto. Trolig ble også denne dåpskannen under brukt. Det var pastor Andreas Melchior Eriksen som døpte Edvard. Blant fadderne var Anton Thingstad på Engelaug.

Døpefonten byttes ut

På 1920-tallet ble imidlertid Løten kirke pusset opp i empirisk stil og kirken fikk fornyet interiør. Trolig passet ikke den enkle rokokko-døpefonten som ble brukt i Edvard Munchs dåp lenger inn i Løten kirke og den ble byttet ut med en mer robust en i treverk.

I dag står Munchs døpefont i Oset kapell som ligger vakkert til ved Rokosjøen camping. Bygget er ikke åpent, men kirketjener Bjørg Hagen bor i nærheten og åpner gjerne kapellet dersom du vil se døpefonten.
Det avholdes også årlig 2-3 gudstjenester i Oset kapell, og kirkekontoret tilrettelegger for både dåp og vigsler der.

Dåp i Oset kapell?

Dersom du ønsker å døpe barnet ditt i Edvard Munchs døpefont er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med kirkekontoret, eller registrer dåpen din her. (Kryss av for Oset kapell)

Slik så Løten kirke ut etter interiørendringene på 1920-tallet.
Slik så Løten kirke ut etter interiørendringene på 1920-tallet.
Tips til andre ting å gjøre dersom du drar til Oset kapell:

• Ta turen til Rokoberget kirkeruin som ligger noen kilometer lenger sør.
• Sjekk ut tilbudene ved Rokosjøen camping. Her kan du spise, bade og leie båt sommerstid.Kirkeboken der Edvard Munchs dåp er registrert med dato og faddere. Se «Edvard» som nummer to fra toppen.